Comm GB Burlotto Barolo 2015
Jancis Robinson
Στιλιστικά μοιάζει λίγο με το Monvigliero, αν και ίσως λίγο λιγότερο περίπλοκο, αλλά τέλειο για να πάρεις μια εντύπωση για το τι είναι το Monvigliero.
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από βατόμουρο, κεράσι και μπαχαρικά. Στο στόμα, κομψό, φρέσκο φρούτο (βατόμουρο) με τέλεια ενσωματωμένες τανίνες. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Από όλους τους αμπελώνες του οινοποιείου στο Verduno, εκτός από το Monvigliero, αλλά κυρίως από τον αμπελώνα Breri βρίσκεται δίπλα του. Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρύχωση και ο μούστος μεταφέρεται με τη βαρύτητα σε ανοιχτές γαλλικές δρύινες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, εκτελούνται καθημερινά λεπτή άντληση και διάτρηση, με έλεγχο θερμοκρασίας.
Ωρίμαση
Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια Slavonian και Allier των 35-50 εκατολίτρων και παραμονή για περίπου 20 έως 33 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 9 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5+, Wine Spectator.92, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Comm. G.B. Burlotto |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |