Contino Graciano

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ μοβ, με μπλε ανταύγες στο χείλος. Στην μύτη πολύ αρωματικό, με άγρια ​​βατόμουρα, νότες cassis,  άνισο,  μέντα και ευκάλυπτο και μια ελαφριά νότα δέρματος. Στο στόμα γεμάτο, με δομή και δύναμη, με αρώματα σκούρων μούρων, δαμάσκηνου, μαύρης σταφίδας, cassis, κεράσι και αρώματα δρυός όπως βανίλια. Σοβαρές τανίνες που παραπέμπουν σε μεγάλη παλαίωση και με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Graciano 100%. Τα σταφύλια προήλθαν από οικόπεδο San Gregorio Grande, 37 στρεμμάτων που φυτεύτηκαν το 1979 και 1989 (δύο περιοχές). Αλκοολική ζύμωση  σε γαλλικές δρύινες δεξαμενές των 10.000 λίτρων, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28 ° έως 30 ° C για 8 ημέρες, με διαβροχή, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Ωρίμαση

Σε νέο γαλλικό  και νέο ουγγρικό δρύινο βαρέλι σε αναλογία 90% γαλλικό και 10% ουγγρικό. για 15 μήνες. Κατόπιν στην φιάλη για 12 μήνες πριν την διάθεσή του στην αγορά.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Advocate 93, Wine Searcher avg. 91, Vivino 4,2

103,10

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)