Cune Imperial Reserva

Γευστικά χαρακτηριστικά

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα με μερικές ιώδες αποχρώσεις. Στη μύτη, αρώματα μούρων και γλυκόριζας νότες από γαρίφαλο, δεντρολίβανο, θυμάρι και φύλλων καπνού που προέρχονται από το δρύινο βαρέλι. Στο στόμα, κομψό με απαλές τάνινες στρογγυλό με μακρά και περίπλοκη επίγευση.

Οινοποίηση

Tempranillo 85%, Graciano 10%, Carignan (Mazuelo) 5%. Επιλογή των καλύτερων σταφυλιών που συλλέγονται με το χέρι από τα καλύτερα αμπελοτόπια της Rioja Alta. Πριν τη ζύμωση, τα σταφύλια ψύχονται και διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες για μερικές ώρες για καλύτερη εκχύλιση. Η ζύμωση πραγματοποιείται χωρίς καμία προσθήκη, σε δρύινες και ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

Ωρίμαση

Σε αμερικανικά και γαλικά, νέα και παλιά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες και κατόπιν στην φιάλη για 24 μήνες πριν την διάθεσή του στην αγορά.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Guia Penin 92, Wine Searcher avg. 92, Vivino 4,1

37,20

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ψάρια, (Τόνος φιλέτο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)