Louis Boillot Pommard 1er Cru Les Fremiers
Γευστικά χαρακτηριστικά
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από φραγκοστάφυλα και άγρια φράουλα, καπνό και γλυκά μπαχάρια. Στο στόμα, μεσαίο σώμα, αρμονικό και ισορροπημένο με μεταξένιες τανίνες.
Οινοποίηση
Pinot Noir 100%. Τα σταφύλια συλλέγονται, αποστειρώνονται και ξεκινούν μία προ-ζύμωση 4-6 ημερών σε χαμηλές θερμοκρασίες, με στόχο την ενίσχυση του χρώματος, της γεύσης και των αρωματικών χαρακτηριστικών. Μετά ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση για 10-12 ημέρες με ψυχρή διαβροχή. Μηλολακτική ζύμωση σε βαρέλι. Εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια με 20-30% νέο βαρέλι, για 16-18 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.90, Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Domaine Louis Boillot |
Περιοχή | Pommard AOC, Βουργουνδία, Γαλλία |
Ποικιλίες | Pinot Noir |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |