Fattoria Nittardi Nectar Dei Maremma Toscana
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Στην μύτη, με αρώματα ώριμων μικρών μαύρων φρούτων, βανίλιας, σοκολάτας, καπνού και νότες μπαχαρικών όπως ροζ πιπέρι. Στο στόμα, συμπυκνωμένο, στρογγυλεμένες τανίνες και εκφραστικές γεύσεις από μαύρα κεράσια και γλυκόριζα. Πολύπλοκο, ισορροπημένο και με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 50%, Petit Verdot 20%, Merlot 15%, Syrah 10%, κρυφές ποικιλίες 5%. Από την Τοσκάνη και την Maremma σε αμμώδες έδαφος πλούσιο σε πέτρα και άργιλο, από βιολογικά πιστοποιημένους αμπελώνες, μόλις 8 χλμ μακριά από τη θάλασσα σε υψόμετρο 250 μ. Ο τρύγος ξεκινάει με το Merlot, λίγες εβδομάδες αργότερα με το Cabernet Sauvignon και το Petit Verdot. Ζύμωση και διαβροχή για τρεις εβδομάδες, με συνεχείς αναδεύσεις σε ανοξείδωτες δεξαμενές 5 και 10 τόνων, σε ελεγχόμενες θεμοκρασίες 28-30οC.
Ωρίμαση
Παλαίωση 24 μηνών, σε δρύινα βαρέλια 225L με 30% νέο, 6 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και στη συνέχεια για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 7-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Advocate.93, James Suckling.94, Luca Maroni.96, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60'-90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Nittardi |
Περιοχή | Toscana, Ιταλικά κρασιά, Maremma Toscana DOC |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |