Graci Arcuria Etna Rosso

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ Ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα βοτάνων, όπως ρίγανης, μαύρο κεράσι, κόκκινη σταφίδα και ρόδι.  Στο στόμα, πλήρες σώμα και δομή, αρώματα από σκούρο κεράσι και γλυκόριζα, ορυκτότητα, στιβαρές τανίνες, με βελούδινη όμως υφή, ισορροπία και μακρά φρουτώδη επίγευση.

Οινοποίηση

Nerello Mascalese 100%. Παραδοσιακή ερυθρή οινοποίησηο χωρίς τη χρήση επιλεγμένων ζυμών, χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας, αλλά σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος (30°-35° C), σε μεγάλα κωνικά δρύινα βαρέλια, διαβροχή για 30 έως 90 ημέρες. Αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Για 24 μήνες σε μεγάλα και μικρά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες στη φιάλη πριν την κυκλοφορία του.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16.5, Luca Gardini 95, James Suckling 95,
Wine Advocate 93, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.1

55,80

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)