Il Poggione Brunello di Montalcino Riserva Vigna Paganelli
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι προς γκρενά χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων (κεράσια και βατόμουρα), παλαιού δέρματος , καραμέλας, καπνού και μπαχαρικών. Γεμάτο στο στόμα, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών, αλκοόλ και οξύτητας και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Η ζύμωση, πραγματοποιείται με ιθαγενείς ζυμομύκητες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25/28 ° C, σε επαφή με τα στέμφυλα για 15 – 20 ημέρες και διαχείριση του καπέλου με ήπιο τρόπο (pigeage). Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Παλαιώνει σε μικρά γαλλικά και μεγάλα δρύινα σλοβένικα 30 και 50 εκατόλιτρων βαρέλια, για 4 χρόνια και στη συνέχεια στο μπουκάλι για αρκετούς μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17, Vinous Antonio Galloni.93,
Robert Parker The Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Il Poggione Tenuta |
Περιοχή | Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |