Il Poggione Brunello di Montalcino Riserva Vigna Paganelli

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο ρουμπίνι προς γκρενά χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων (κεράσια και βατόμουρα), παλαιού δέρματος , καραμέλας, καπνού και μπαχαρικών. Γεμάτο στο στόμα, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών, αλκοόλ και οξύτητας και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%. Η ζύμωση, πραγματοποιείται με ιθαγενείς ζυμομύκητες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 25/28 ° C, σε επαφή με τα στέμφυλα για 15 – 20 ημέρες και διαχείριση του καπέλου με ήπιο τρόπο (pigeage). Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Παλαιώνει σε μικρά γαλλικά και μεγάλα δρύινα σλοβένικα 30 και 50 εκατόλιτρων βαρέλια, για 4 χρόνια και στη συνέχεια στο μπουκάλι για αρκετούς μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17, Vinous Antonio Galloni.93,
Robert Parker The Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.3

87,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)