Jean-Louis Chave Selection Hermitage Farconnet
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στην μύτη, κόκκινα φρούτα ώριμο μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο, με νότες γλυκόριζας και σπασμένου πιπεριού. Στο στόμα στρογγυλό και κομψό με συμπυκνωμένες απαλές τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα. Πολύ μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Syrah 100%. Τα σταφύλια προέρχονται από τρία χαρακτηριστικά σημεία του λόφου Ερμιτάζ, (Diognières, Péleat και Le Méal) σε αλλουβιακά έδαφη με πολλά μικρά βότσαλα. Η οινοποίηση γίνεται και σε tonneaux (μεγάλες ξύλινες δεξαμενές) και σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 18 – 24 μήνες, σε δρύινα βαρέλια 225L.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Jean-Louis Chave |
Περιοχή | Hermitage AOC, Rhône, Γαλλία |
Ποικιλίες | Syrah |
Αλκοόλ | 13.5%, 14.5% |
Σοδειά | 2014, 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |