Jean-Louis Chave Selection Hermitage Farconnet

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στην μύτη, κόκκινα φρούτα ώριμο μαύρο κεράσι και φραγκοστάφυλο, με νότες γλυκόριζας και σπασμένου πιπεριού. Στο στόμα στρογγυλό και κομψό με συμπυκνωμένες απαλές τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα. Πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Syrah 100%. Τα σταφύλια προέρχονται από τρία χαρακτηριστικά σημεία του λόφου Ερμιτάζ, (Diognières, Péleat και Le Méal) σε αλλουβιακά έδαφη με πολλά μικρά βότσαλα. Η οινοποίηση γίνεται και σε tonneaux (μεγάλες ξύλινες δεξαμενές) και σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Για 18 – 24 μήνες, σε δρύινα βαρέλια 225L.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2

57,80

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.7 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ,
Σοδειά,
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)