Kanonkop Paul Sauer Stellenbosch 2017
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη έντονα αρώματα από cassis, δαμάσκηνα, μπαχαρικά και νότες κέδρου. Στο στόμα, κύματα από βελούδινα φρούτα με συμπυκνωμένες γεύσεις ντομάτας, μαύρων και κόκκινων φρούτων με καθαρότητα, βάθος, φρεσκάδα, λεπτόκοκκες τανίνες και μακρά, κομψή επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 74%, Cabernet Franc 17% και Merlot 9%. Από 30χρονα αμπέλια, φυτεμένα σε γρανιτικά εδάφη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε τσιμεντένιες ανοικτές δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 29oC, με διαβροχή 5 ημερών (επαφή με τα στέμφυλα) και 2ωρη ανακύκλωση του μούστου.
pH 3,46 – Ολική οξύτητα 6,3 g/l – Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,8 g/l
Ωρίμαση
Για 18-25 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 18.0, Tim Atkin.98, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Kanonkop |
Περιοχή | Stellenbosch, Κρασιά από την Νότια Αφρική |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |