La Poderina Abate Riserva Brunello di Montalcino

La Poderina Abate Riserva Brunello di Montalcino. Ένα ιταλικό κρασί από την Τοσκάνη και το Montalcino, από τnν ποικιλία, Sangiovese Grosso 100%, κλώνο του Sangiovese.Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Η μύτη αποκαλύπτει ένα μεγάλο μπουκέτο μαύρου κερασιού και κόκκινων μούρων. Στο στόμα είναι πολύπλοκο νε νότες βανίλιας, καπνού, γλυκών μπαχαρικών, κόκκινη μαρμελάδα και φυτικές νότες, τριαντάφυλλα, παιώνιες και ορυκτότητα. Αυτό το κρασί έχει ένα γεμάτο σώμα, απαλό και βελούδινο με ένα πολύ επίμονο τελείωμα.

66,80

Εξαντλημένο

SKU: Abate
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Η μύτη αποκαλύπτει ένα μεγάλο μπουκέτο μαύρου κερασιού και κόκκινων μούρων. Στο στόμα είναι πολύπλοκο νε νότες βανίλιας, καπνού, γλυκών μπαχαρικών, κόκκινη μαρμελάδα και φυτικές νότες, τριαντάφυλλα, παιώνιες και ορυκτότητα. Γεμάτο σώμα, απαλό και βελούδινο με ένα πολύ επίμονο τελείωμα.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους (24 °-28 ° C), με ιδιαίτερα μακρά επαφή με τα στέμφυλα. Στο τέλος της αλκοολικής ζύμωσης πραγματοποιείται μετα-ζυμωτική διαβροχή στους 29 ° C. Μεταφορά σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με τις λεπτές οινολάσπες και μετά  μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Παλαίωση 30 μηνών σε μεγάλα και μικρά Σλοβένικα δρύινα βαρέλια 300λ,  2ης και 3ης χρήσης και στη συνέχεια για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling 95, Wine Advocate 89,
Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.2