La Roncaia Refosco 2016
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγες. Μύτη έντονη, περίπλοκη, με μυρωδιές γης, άγρια μούρα, πικάντικα και φρυγανισμένα αρώματα, ακόμη και αιθέρια αρώματα. Στο στόμα ισορροπημένο σώμα και οξύτητα με ενσωματωμένες τανίνες. Επίμονη επίγευση.
Οινοποίηση
Refosco dal Peduncolo 100%. Μετά την συγκομιδή, μέρος των σταφυλιών αφυδατώνονται προσεκτικά για περίπου 8 εβδομάδες. Αποβοστρύχωση χωρίς εκραγισμό των σταφυλιών και διαβροχή για 25 έως 30 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
18 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης 1ης και 2ης χρήσης και μετά 6 μήνες στην φιάλη.
Το κρασί μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher.89, Vivino 4.3 (2014)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | La Roncaia |
Περιοχή | Friuli Venezia Gulia, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Refosco |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, Τυριά |