Louis Jadot Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos Saint-Jacques
Γευστικά χαρακτηριστικά
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από γλυκά κόκκινα μούρα, φράουλα, βατόμουρο, καβουρδισμένο καφέ, κακάο, ζαχαρωμένη φλούδα εσπεριδοειδών και αρώματα κέδρου από το βαρέλι. Στο στόμα, μεσαίο προς γεμάτο σώμα, πλούσιο, με όμορφες, πυκνές βελούδινες ταννίνες, ωραία δομή, ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Pinot Noir 100%. Από το αμπελοτόπι «Clos Saint Jacques» που βρίσκεται στην αρχή της κοιλάδας που ονομάζεται Combe de lavaux, με νοτιοανατολική έκθεση. Χειροκίνητη συγκομιδή σε μικρά τελάρα για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του φρούτου. Προσεκτική ταξινόμηση με το χέρι και οινοποίηση σε ανοιχτές ξύλινες και ανοξείδωτες δεξαμενές με διαβροχή για 3 έως 4 εβδομάδες, με ανάδευση (batonnage) δύο φορές την ημέρα.
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια, για 18 μήνες με το ένα τρίτο των οποίων είναι καινούργια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
2017. Jancis Robinson 17.5, Wine Advocate 92-94, James Suckling 93, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Maison Louis Jadot |
Περιοχή | Gevrey-Chambertin AOC, Βουργουνδία, Γαλλία |
Ποικιλίες | Pinot Noir |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |