Luigi Einaudi Barolo Terlo Vigna Grimaldi
Nebbiolo 100%. Ο αμπελώνας “Terlo Vie Nuove”, είναι μεταξύ του Barolo και του δρόμου που συνδέει το Novello με τη La Morra και είναι ο παλαιότερος του κτήματος. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Είναι ένα γεμάτο αλλά συνάμα βελούδινο κρασί, στη μύτη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα σε συνδυασμό με φυτικές και πικάντικες νότες καθώς και αποξηραμένα λουλούδια. Στο στόμα ισορροπημένο, δυνατό, πλούσιο μα και απέριτο με κόκκινο φρούτο (βατόμουρο), μπαχαρένιο. Υψηλή οξύτητα και καλοδουλεμένες τανίνες, υπεύθυνα για μακρόχρονη παλαίωση, όπου τα αιθέρια αρώματα μπαχαρικών, τρούφας και δέρματος θα αντικαταστήσουν μέρος του φρούτου, χαρίζοντας παραπάνω πολυπλοκότητα, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
75,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Einaudi Luigi Poderi |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων, παλαιού δέρματος, βανίλια και νότες ανθικές, όπως τριαντάφυλλου. Γεμάτο στο στόμα, με μεγάλη δομή, αρμονικό, σε πλήρη ισορροπία τανινών και οξύτητας και επίμονο τελείωμα (επίγευση).
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή 22 με 25 ημέρες, συχνή ανάδευση και μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Ωρίμαση
Για 30 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια τουλάχιστον για 12 μήνες στο μπουκάλι. Παραγωγή 8.000 φιάλες.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
