Ornellaia Bolgheri Superiore

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Πολύ περίπλοκο και κομψό στη μύτη, με αρώματα ώριμων μούρων, συνοδευόμενα από νότες γλυκού καπνού και βανίλιας. Έντονο, συμπυκνωμένο και βελούδινο στο στόμα, τεράστιες, μεταξένιες, λείες και τανίνες και ισορροπία. Ατελείωτη πικάντικη επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 56%, Merlot 25%, Petit Verdot 10%, Cabernet Franc 9%. Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται ένα μέρος σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ένα μέρος σε τσιμεντένιες δεξαμενές, σε θερμοκρασίες κάτω των 25° C για μια εβδομάδα. Ακολουθεί διαβροχή 10-15 ημερών και συνολική παραμονή στη δεξαμενή για τρεις εβδομάδες περίπου. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιήθηκε κυρίως σε δρύινα βαρέλια (70% νέο και 30% δεύτερης χρήσης).
Ολική οξύτητα 5.8 g / l – Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,9 g / l

Ωρίμαση

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 12 μήνες, ακολουθεί το μπλεντάρισμα των βαρελιών και παραμονή άλλους 6 μήνες  στα βαρέλια. Κατόπιν 12 μήνες στην φιάλη.
Η Ornellaia μπορεί να παλαιώσει 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

(2017) Jamcis Robinson 16.5, Wine Spectator.94, James Suckling.97, Antonio Galloni.97,
Robert Parker The Wine Advocate.96, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.6

225,00

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα τυριά), Κυνήγι