Rattalino Barolo 34
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί χρώμα, διάφανο. Στην μύτη όταν είναι νέο, έχει κομψά αρώματα από τριαντάφυλλα, βιολέτες και βότανα (ραβέντι), τα οποία, με την ηλικία, εξελίσσονται σε νότες μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού και τρούφας. Στο στόμα, είναι ισχυρό αλλά ισορροπημένο με πολύ μακριά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή για 13 έως 17 ημέρες με σύστημα βυθιζόμενου καπέλου (Pigeage). Ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης από 28° έως 30° C και στο τέλος της, ολοκληρωμένη μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Παλαίωση 24 μηνών σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας 30 εκατόλιτρων, μετά 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια τουλάχιστον για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Decander.97 (2013), Wine Searcher avg.88, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Rattalino Massimo |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |