Rattalino Barolo 34

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Ρουμπινί χρώμα, διάφανο. Στην μύτη όταν είναι νέο, έχει κομψά αρώματα από τριαντάφυλλα, βιολέτες και βότανα (ραβέντι), τα οποία, με την ηλικία, εξελίσσονται σε νότες μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού και τρούφας. Στο στόμα, είναι ισχυρό αλλά ισορροπημένο με πολύ μακριά επίγευση.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, εκχύληση με διαβροχή για 13 έως 17 ημέρες με σύστημα βυθιζόμενου καπέλου (Pigeage). Ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης από 28° έως 30° C και στο τέλος της, ολοκληρωμένη μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Παλαίωση 24 μηνών σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας 30 εκατόλιτρων, μετά 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια τουλάχιστον για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Decander.97 (2013), Wine Searcher avg.88, Vivino 4.1

46,00

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)