Rattalino Massimo

Rattalino Massimo

Το όνειρο να αφιερώσει τη ζωή του o Massimo Rattalino στην αμπελουργία, το πάθος για το διάσημο κρασί, η αγάπη για την οινολογική παράδοση της περιφέρειας του Piedmonte σύντομα έγινε ένα φιλόδοξο έργο: να παράγει κρασιά κυρίως από σταφύλια Nebbiolo και να στοιχηματίσει σε αυτή τη μοναδική αρχαία ποικιλία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Massimo Rattalino περιφρονεί κάθε συμβιβασμό με τη νέα οινολογική τάση, που κινδυνεύει να θυσιάσει την καλή ποιότητα στο όνομα της μαζικής παραγωγής.

Η εργασία βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένους κανόνες και κάθε βήμα της ακολουθείται και ελέγχεται: η εργασία με τα αμπέλια, το κλάδεμα, η γενική συντήρηση, η αραίωση, η επιλογή των σταφυλιών που προορίζονται να γίνουν cru, η ζύμωση και η ορίμαση, με τη εξαιρετική φροντίδα των μεγάλων βαρελιών, τα οποία προτιμούνται από τα (μικρά) barrique.

Τα αμπέλια καλλιεργούνται για να αποκτήσουν μόνο τα καλύτερα σταφύλια και να περάσουν μια άψογη διαδικασία οινοποίησης για να δώσουν ένα εκλεπτυσμένο και υπέροχο κρασί.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος