Sadie Family Columella 21

Sadie Family Columella. Syrah 30%, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Cinsaut & Tinta Barocca. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα σε 3300 λίτρα ανοικτή τσιμεντένια δεξαμενή για τρεις εβδομάδες σε θερμοκρασία 24 °C και στη συνέχεια διαβροχή μετά τη ζύμωση άλλων τριών εβδομάδων. Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στην μύτη, υπέροχα αρώματα κόοκινων φρούτων, βοτανικές και ανθικές νότες, γραφίτης, ελιά και κέδρος. Στο στόμα, πολύπλοκο, μαλακό, με λεπτόκοκες τανίνες, ενσωντατωμένη οξύτητα και ισορροπία. Πολύ μακρά επίγευση.

 

110,00

Εξαντλημένο

SKU: sadie-family-columella21
Βάρος1,7 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στην μύτη, υπέροχα αρώματα κόοκινων φρούτων, βοτανικές και ανθικές νότες, γραφίτης, ελιά και κέδρος. Στο στόμα, πολύπλοκο, μαλακό, με λεπτόκοκες τανίνες, ενσωντατωμένη οξύτητα και ισορροπία. Πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Syrah 30%, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Cinsaut & Tinta Barocca. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα σε 3300 λίτρα ανοικτή τσιμεντένια δεξαμενή για τρεις εβδομάδες σε θερμοκρασία 24 °C και στη συνέχεια διαβροχή μετά τη ζύμωση άλλων τριών εβδομάδων.

Ωρίμαση

Για1 χρόνο στις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με 5% νέο και 1 χρόνο σε μεγάλα οβάλ βαρέλια (foudres) στις λεπτές οινολάσπες. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 18.0, Vinous.96, Robert Parker – The Wine Advocate.98, James Suckling.97, Wine Searcher avg.96, Vivino 4.5

James Suckling 97 points
“This is fragrant and polished with aromas of peach pits, sandalwood, cherry stones, hazelnuts and orange zest. Fabulously intense, building on the palate to a crescendo, slowly, with supple and very fine tannins giving an elegant structure to the fruit and spice. Elegant and immensely long. Syrah, mourvedre, carignan, cinsault, grenache and tinta barroca.” 12/2023

Vinus 96 points

“The 2021 Columella is a blend of Rhône varieties, 30% Syrah, the lowest ever, with more Mourvèdre, plus Tinta Barocca, 50% whole clusters, spending 12 months in cask (10% new) and 12 months in old foudres, bottled with slightly higher CO2 due to less racking. It has a mixture of red and blueberry fruit, touches of aniseed coming through with time. There’s very fine delineation. The medium-bodied palate has a gorgeous opening with blood orange, black pepper and ginger. It’s sleek and less powerful than older vintages, yet it has far more elegance and precision. This is a long-term Columella.” ( 08/2023)

Robert Parker’s Wine Advocate 98 points

“Composed of a blend of Syrah, Mourvèdre, Grenache, Carignan, Cinsault and Tinta Barocca, the 2021 Columella is instantly impressive, with firm layers of red fruit over a spicy core of oak that sways with notions of turned earth and a kiss of wild herbs. Medium to full-bodied and with about 14% alcohol, the palate is fresh and nimble while delivering more oak on the palate than the nose leads on. The palate has flavors of wild sage and black peppercorn with notes of baked clay and plum skin. Undoubtedly, it will age for decades, but don’t be too hasty to open this right away. Just over 14,000 bottles were produced from 50% whole-cluster grapes.”