Stomennano Toscana
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη έντονο, φρουτώδες με λεπτές βαλσαμικές νότες. Στο στόμα, κομψό με γεμάτο σώμα, με μαλακές αλλά στιβαρές τανίνες, ισσοροπημένο με όμορφη επίγευση.
Οινοποίηση
Sangiovese 90% , Canaiolo Nero 10%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διαβροχή 20-25 ημέρων. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε μικρά δρύινα βαρέλια 225l.
Ωρίμαση
Το κρασί ωριμάζει για 10 μήνες, σε δρύινα βαρέλια και μετά για 6 μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 87, Vivino 3,8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Stomennano |
Περιοχή | Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Canaiolo Nero, Sangiovese |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2021 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |