Canaiolo Nero
Canaiolo Nero
Το Canaiolo είναι μια ποικιλία αμπέλου της Τοσκάνης με μαύρη φλούδα που αποτελούσε το κύριο συστατικό του μίγματος στα Chianti μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Καλλιεργημένο σήμερα σε όλη την κεντρική Ιταλία και χρησιμοποιείται σαν blend σε ένα μεγάλο φάσμα κρασιών με βάση το Sangiovese.
Ελάχιστα μονοποικιλιακά Canaiolo παράγονται, αν και το ενδιαφέρον για την ξεχασμένη ποικιλία αυξάνεται.
Το Canaiolo στρογγυλεύει το κρασί με κομψά αρώματα και απαλές τανίνες. Συνδυάζει εξαιρετικά καλά με το Sangiovese και μπορεί να τονίσει τις ποώδεις και βοτανικές νότες του.
Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων