Lungarotti Rubesco Vigna Monticchio Torgiano Riserva
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο κόκκινο ρουμπίνι με βιολετί ανταύγες. Κομψό και περίπλοκο στο στόμα, με αρώματατα από μαύρο κεράσι και νότες βιολέτας καφέ και κακάο με πικάντικο φινίρισμα πιπεριού και γαρίφαλων. Στο στόμα ζεστό με ένταση και δομή, πολύπλοκα φρούτα και ελαφρώς βαλσαμικές νότες, ζωντανή οξύτητα που το κάνει ευχάριστα δροσερό, ενδιαφέρουσες τανίνες, μακριά και πικάντικη επίγευση.
Οινοποίηση
Sangiovese 70%, Canaiolo Nero 30%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με διαβροχή 20-25 ημέρων.
Ωρίμαση
Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες, σε δρύινα βαρέλια και μετά, για 5 χρόνια στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Lungarotti Giorgio Cantine |
Περιοχή | Torgiano Rosso DOC & Riserva DOCG, Umbria, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Canaiolo Nero, Sangiovese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2010 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα), Διεθνείς Κουζίνες, (Πιάτα με καυτερές σάλτσες) |