Tasca d’Almerita Tascante Ghiaia Nera

Γευστικά χαρακτηριστικά

Ελαφρύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αρώματα από άγριες φράουλες, κεράσια και ηφαιστειακή πέτρα. Στο στόμα γεμάτο και ζουμερό όμορφη οξύτητα και φρεσκάδα Μακρά επίγευση με ορυκτές νότες.

Οινοποίηση

Nerello Mascalese 100%. Από τις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου της Αίτνας, Contrade Sciaranova και Piano Dario (Randazzo), Contrada Rampante (Castiglione di Sicilia) σε υψόμετρο 600 μέτρων σε ηφαιστιακά εδάφη. Εκχύλιση με τα στέμφυλα για 6 ημέρες, με συχνή ανάδευση και διαβροχή. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση.
pH 3,61 – Ολική οξύτητα 6,2 g / l – Ολικό Θειώδες 25,5 g / l – Ανάγοντα σάκχαρα: 2,3 g / l

Ωρίμαση

Για 12 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια Σλαβονίας των 25 hl.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Falstaff.91, Wine Searcher avg.90, Vivino 3.8 (2016)

24,20

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)