Tasca d’Almerita Tascante Ghiaia Nera
Γευστικά χαρακτηριστικά
Ελαφρύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αρώματα από άγριες φράουλες, κεράσια και ηφαιστειακή πέτρα. Στο στόμα γεμάτο και ζουμερό όμορφη οξύτητα και φρεσκάδα Μακρά επίγευση με ορυκτές νότες.
Οινοποίηση
Nerello Mascalese 100%. Από τις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου της Αίτνας, Contrade Sciaranova και Piano Dario (Randazzo), Contrada Rampante (Castiglione di Sicilia) σε υψόμετρο 600 μέτρων σε ηφαιστιακά εδάφη. Εκχύλιση με τα στέμφυλα για 6 ημέρες, με συχνή ανάδευση και διαβροχή. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση.
pH 3,61 – Ολική οξύτητα 6,2 g / l – Ολικό Θειώδες 25,5 g / l – Ανάγοντα σάκχαρα: 2,3 g / l
Ωρίμαση
Για 12 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια Σλαβονίας των 25 hl.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Falstaff.91, Wine Searcher avg.90, Vivino 3.8 (2016)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tasca d'Almerita |
Περιοχή | Etna Rosso DOC, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nerello Mascalese |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |