Tenuta San Guido Guidalberto

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ έντονο βιολετί (μωβ) χρώμα. Έντονο και επίμονο στη μύτη, με αρώματα κόκκινων φρούτων. Εξαιρετική δομή με μεγάλη ισορροπία και ευγένεια στο στόμα, Μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 60% , Merlot 40%. Πολύ ήπια σύνθλιψη και άμεση απομάκρυνση των στεμφύλων. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία  30° – 31° C, χρησιμοποιώντας τις ιθαγενείς ζύμες του αμπελώνα. Η διαβροχή με τις φλούδες διήρκεσε 10 έως 11 ημέρες για το Merlot και 10 έως 14 ημέρες για το Cabernet Sauvignon.

Ωρίμαση

Μετά την μηλογαλακτική ζύμωση, σε γαλλικά κυρίως δρύινα βαρέλια 225λ και λίγο σε αμερικανικά για 15 μήνες. Μετά παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 3 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg. 91, Vivino 4.1

42,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)