Προσφορά!

The Chocolate Block

The Chocolate Block. Syrah 71%; Grenache 11%; Cinsault 9%; Cabernet Sauvignon 8%; Viognier 1%. Σκούρο βαθύ ρουμπίνι χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη αρώματα μαύρων κερασιών, κάρδαμου, γλυκού καπνού και καφέ εσπρέσο. Στο στόμα μεσαίου σώματος, πολύ ισορροπημένο, λεπτόκοκκες τανίνες, με πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα από ώριμα δαμάσκηνα, μπλε και μαύρα μούρα, νότες βιολέτας, μαύρης ελιάς, πίσσας, γαρίφαλου και γλυκόριζας με μακρά μπαχαρένια επίγευση.

35,50

Εξαντλημένο

SKU: chocolate-block
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο βαθύ ρουμπίνι χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη αρώματα μαύρων κερασιών, κάρδαμου, γλυκού καπνού και καφέ εσπρέσο. Στο στόμα μεσαίου σώματος, πολύ ισορροπημένο, λεπτόκοκκες τανίνες, με πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα από ώριμα δαμάσκηνα, μπλε και μαύρα μούρα, νότες βιολέτας, μαύρης ελιάς, πίσσας, γαρίφαλου και γλυκόριζας με μακρά μπαχαρένια επίγευση.

Οινοποίηση

Syrah 71%; Grenache 11%; Cinsault 9%; Cabernet Sauvignon 8%; Viognier 1%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (25 – 30° C), για 15 ημέρες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
pH 3,77 – Ολική οξύτητα 5,0 g/l – Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,9 g/l

Ωρίμαση

Για 13 έως 16 μήνες. Το Syrah και η Cinsault σε μεγάλα γαλλικά δρύινα foudres 2.500L και 225 L. H Grenache σε δρύινα 600L και το Cabernet Sauvignon σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 L.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-15  χρόνια.

Βαθμολογία

Falstaff Magazin.92, Jancis Robinson 16.0, Tim Atkin.92,
Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2