Tommasi Ripasso Valpolicella
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη πικάντικα αρώματα, κανέλα και μαύρα πιπέρια με νότες σταφίδας. Καλά ισορροπημένο στο στόμα, γεμάτο σώμα,πικάντικο, με ώριμα κεράσια, μεταξένιες τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα.
Οινοποίηση
Corvina 70% , Rondinella 25%, Corvinone 5% . Ripasso η παραδοσιακή τεχνική. Τα σταφύλια που τρυγήθηκαν οινοποιήθηκαν αμέσως με κλασική ερυθρή οινοπoίηση. Μετά προστέθηκαν τα ημιαποξηραμένα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στο Amarone και επαναζυμώθηκε το κρασί στις οινολάσπες του.
Ωρίμαση
Παλαίωση 15 μηνών ξεχωριστά για κάθε οινοποίηση, σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Ακολουθεί ανάμειξη των 2 κρασιών και παραμένει άλλους 2 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για 7 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
James Suckling 91 (2014), Wine Searcher avg.88, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,45 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tommasi |
Περιοχή | Valpolicella Ripasso Classico DOC, Veneto, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Corvina, Rondinella |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |