Val di Suga Brunello di Montalcino

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη πλούσια, πολύπλοκα αρώματα, από σκούρο κεράσι, βατόμουρο, βανίλια, καπνό, κανέλα και σοκολάτα. Στο στόμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, γεμάτο σώμα, απαλό και βελούδινο, κομψές τανίνες  και πολύ επίμονο τελείωμα.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 30οC, εκχύληση 20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.

Ωρίμαση

Παλαίωση 36 μήνες σε μεγάλα σλοβένικα δρύιινα βαρέλια και στη συνέχεια για 12 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16.0, Wine Searcher avg.89, Vivino 4.0

48,80

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)