Ράμνιστα Κυρ Γιάννη Le Bicentenaire 1 Φιάλη
Συλλεκτική φιάλη Ράμνιστας 2011
Με αφορμή την υπέροχη σοδειά του 2011 που έρχεται μια φορά στην δεκαετία και την επέτειο των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821 κυκλοφόρησε η Ramnista Le Bicentenaire.
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΣΕΤΙΝΑ 3 ΦΙΑΛΩΝ
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Σκούρο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα φράουλας, βανίλιας και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα, όγκος και πλούτος όπου τα αρώματα της δρυός ισορροπούν με την ευχάριστη οξύτητα και την φρουτώδη επίγευση του κρασιού.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%. Προζυμωτική εκχύλιση 6 ημερών. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης των δεξαμενών δεν ξεπερνούν τους 25°C, ενώ το 70% της πρώτης ύλης ζυμώνει σε κλασικούς οινοποιητές και το 30% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage). Το 20% του κρασιού πραγματοποιεί τη μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια.
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Τα βαρέλια είναι γαλλικής και, σε μικρότερο ποσοστό, αμερικάνικης ξυλείας με 25% νέο ξύλου και 25% βαρέλια 500 λίτρων.
Η Ράμνιστα μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Decanter 90 (2013), Jancis Robinson 17.0 (2010),
Wine Searcher avg. 90 (2010 & 2013), Vivino 3.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Κυρ-Γιάννη Κτήμα |
Περιοχή | Μακεδονία, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2011 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |