Barco del Corneta

Barco del Corneta

Το οινοποιείο ανήκει ατην Beatriz Herranz Sanz που φροντίζει τα αμπέλια και τα κρασιά, αλλά η ιστορία του Barco del Corneta ξεκινά από τους αμπελώνες που είχε ο παππούς της στο χωριό La Seca στην Βαγιαδολίδ.
Εκεί, σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως Cantarranas σε υψόμετρο 700 μέτρων, βρίσκεται ο αμπελώνας των 55 στρεμμάτων της οικογένειας, που καλλιεργείται βιολογικά χωρίς άρδευση, από την ποικιλία Verdejo που είναι φυτεμένη σε αμμώδη, γεμάτα βότσαλα εδάφη, με ασβεστόλιθο στο υπέδαφος. Το ηπειρωτικό κλίμα με μεγάλους χειμώνες και ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, αναγκάζει τα αμπέλια, να αναζητούν υδάτινους πόρους βαθιά στο έδαφος. Οι αμπελώνες έχουν φυτευτεί στην περιοχή από τον 11ο αιώνα, και αναφυτεύτηκαν το 2008.
Η Beatriz ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γεωργία και την Οινοποιία και επέστρεψε στη La Seca για να παράγει το πρώτο της κρασί στην περιοχή το 2010, το Barco del Corneta με παραγωγή 15.000 φιαλών από την ποικιλία Verdejo.
Η συγκομιδή γίνετεται με το χέρι, πιέζει τα σταφύλια ελαφρά, χρησιμοποιεί γηγενείς ζύμες και αφήνει το κρασί σε χρησιμοποιημένα βαρέλια με τις οινολάσπες για περίπου οκτώ έως εννέα μήνες.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος