Biondi Santi

Biondi Santi

Ο Biondi Santi είναι ένας παραγωγός της Τοσκάνης που το όνομά του, είναι συνώνυμο με τα κρασιά Brunello di Montalcino.

Το 1888, δημιούργησαν το πρώτο μπουκάλι Brunello di Montalcino, αφού κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια, να απομονώσουν έναν κλώνο του Sangiovese, (Grosso ή brunello) από προφυλλοξηρικά αμπέλια, που δημιούργουσε κρασιά πολύ μεγάλης παλαίωσης, καθιερώνοντας το συγκεκριμένο στυλ κρασιού.

Ο αμπελώνας Biondi Santi έχει έκταση 250 στρεμμάτων με Sangiovese, εκ των οποίων τα 50 στρέμματα φυτεύτηκαν μεταξύ των ετών 1930 έως 1972. Αυτά αποτελούν τη βάση των οίνων Riserva, ενώ το κλασικό Brunello, φτιάχνεται από αμπέλια ηλικίας 10-25 ετών. Στις λιγότερο καλές χρονιές, που δεν κυκλοφορεί το Brunello RIserva, ο Biondi Santi κάνει ένα δεύτερο Rosso di Montalcino που ονομάζεται Fascia Rossa από τα παλαιότερα αμπέλια. Από τα αμπέλια ηλικίας κάτω των 10 ετών φτιάχνεται το έντονα αρωματικό Rosso di Montalcino.

Η παραγωγή του κτήματος σπάνια υπερβαίνει τις 80,000 φιάλες.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων