Chateau de Saint Cosme

Chateau de Saint Cosme

Στην καρδιά της ονομασίας Gigondas, στο ομώνυμο χωριό της κοιλάδας του Ροδανού, βρίσκεται το Chateau de Saint Cosme, ιδιοκτησία εδώ και 14 γενεές της οικογένειας Barruol από το 1590).

Η ιστορία του Château, πηγαίνει ακόμα πιο πίσω φτάνοντας στην Ρωμαϊκή εποχή οπού σκάφτηκαν στο υπέδαφος οι Γαλλο-Ρωμαϊκοί κάδοι ζύμωσης οι οποίοι σώζονται μέχρι και σήμερα. Η ιστορία επεκτείνεται και στα αμπέλια, σε κάποια από τα καλύτερα terroir του Gigondas: “ Le Poste”, “Hominis Fides”, “Le Claux” “Valbelle” που φιλοξενούν τα προσεγμένα αμπέλια του Chateau de Saint Cosme, κάποια από τα οποία ξεπερνούν την ηλικία των 100 ετών.

Η οικογένεια είχε πάντα ως προτεραιότητα την ποιότητα, καθώς από το 1970 ακολουθούνται οι κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας. Το 1997 o Louis Barruol ξεκίνησε να συνεργάζεται με αμπελουργούς του Βορείου Ροδανού οι οποίοι είχαν την ίδια φιλοσοφία με αυτόν. Από τότε οινοποιεί και τα Syrah από τα καλύτερα appelations του βορείου Ροδανού: Cote Rotie, Condrieu, Saint-Joseph και Crozes– Hermitage. Όλες οι διαδικασίες στο οινοποιείο γίνονται συνήθως χειρονακτικά.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος