Domaine Alain Graillot

Domaine Alain Graillot

Το οινοποιείο του Alain Graillot βρίσκεται στην περιοχή Ονομασίας Προέλευσης Crozes-Hermitage, λίγα χιλιόμετρα νότια του Tain l’Hermitage, στον Ροδανό ποταμό. Οι εγκαταστάσεις οινοποίησης και ωρίμασης βρίσκονται μέσα στα αμπέλια, στο Les Chênes Verts.
Τα εδάφη είναι αλλούβιες ή αλλουβιακές αποθέσεις ή προσχώσεις από τον ποταμό. Είναι αποθέσεις αργίλου, άμμου, χαλικιών και άλλων φερτών υλικών εξαιτίας της ροής του ποταμού.
Ο αμπελώνας έχει έκταση 200 στρεμμάτων, με τα 27 στρέμματα φυτεμένα με λευκές ποικιλίες (80% Marsanne και 20% Roussanne) σχετικά νεαρών αμπέλων (25 χρονών) και 173 στρεμμάτων εξ ολοκλήρου με Syrah, με ηλικία από 15 έως 60 χρονών.
Οι μέθοδοι καλλιέργειας είναι παραδοσιακές με προσανατολισμό τις χαμηλές αποδόσεις. Δεν χρησιμοποιούνται ζιζανιοκτόνα και τα εδάφη οργώνονται προκειμένου οι ρίζες να κατέβουν βαθιά.
Τα κρασιά του Alain Graillot οινοποιούνται παραδοσιακά, στα κόκκινα γίνεται μηλογαλακτική ζύμωση που διαρκεί δύο έως τρεις εβδομάδες και μετά ωρίμαση σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων. Τα λευκά κρασιά ζυμώνονται εν μέρει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εν μέρει σε βαρέλι.

Το πρώτο κρασί του Alain Graillot κυκλοφόρησε το 1989.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος