Dominio do Bibei
Dominio do Bibei
Το οινοποιείο Dominio do Bibei ιδρύθηκε το 2001 και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά κρασιά στον τρύγο του 2002. Θεωρείται μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ώθηση για ποιότητα στην Ribeira Sacra και τη Γαλικία στο σύνολό της, Ο Javier Dominguez, αδελφός του γνωστού Ισπανικού σχεδιαστή μόδας Adolfo Dominguez, ακολουθεί μια αρκετά «φυσική» προσέγγιση στην οινοποίηση. Ο αμπελώνας διαχειρίζεται οργανικά, χρησιμοποιώντας ορισμένες βιοδυναμικές αρχές, αν και δεν είναι πιστοποιημένος. Ο χυμός και το κρασί μετακινούνται με βαρύτητα, όλα αποθηκεύονται και ωριμάζουν σε παλαιότερο βαρέλι ή τσιμέντο – χωρίς νέο βαρέλι.
Η οικογένεια έχει αμπελώνες στο χωριό Manzaneda (Ourense) από το 1995 και σήμερα έχουν μια έκταση 1400 στρεμμάτων, Σε ένα τραχύ σκηνικό, τα αμπέλια αναπτύσσονται σε διαφορετικά υψόμετρα από 350 έως 920 μέτρα, διασκορπισμένα σε μια μεγάλη, με βόρειο προσανατολισμό πλαγιά, σε εδάφη σχιστόλιθου και γρανίτη.
Το Mencía είναι το πλέον φυτεμένο σταφύλι. αντιπροσωπεύοντας το 80%, αλλά και το Brancellao, το οποίο θεωρείται ότι ήταν η κυρίαρχη κόκκινη ποικιλία στο παρελθόν,
Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος