Lalama
Γευστικά χαρακτηριστικά
Μέτριο ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη, αρώματα από φρέσκα δροσερά φρούτα, κόκκινα φραγκοστάφυλα και κεράσια, σμέουρα και ώριμα φρούτα, απαλό άρωμα λουλουδιών και φυτικές νότες, εσπεριδοειδή, νέο δέρμα και εμφανής ορυκτότητα. Στο στόμα τα ήδη γνωστά αρώματα της μύτης. Νόστιμο, ελαφρύ και ευκίνητο, με όμορφη οξύτητα και δομή. Μακρά επίγευση με μια αίσθηση φρεσκάδας.
Οινοποίηση
90% Mencia, 10% Brancellao, Mouratón, Sousón, Garnacha Tinorera. Εκραγισμός και έκθλιψη, σύντομη διαβροχή 2 ημερών και ζύμωση σε κωνικές δεξαμενές διαφόρων διαστάσεων (2.500L, 3.500L, και 4.500L) από γαλλική δρυ από το δάσος Troncais, pigeage με το χέρι. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια 300 λίτρων.
Ωρίμαση
13 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης. Μετά, άλλους 10 μήνες σε κωνικές δεξαμενές, μεγέθους 4.5oo L. Φυσικά σταθεροποιημένο, εμφιαλώνεται και παραμένει για άλλους 15 μήνες στην φιάλη πριν βγει στην αγορά.
Το Lalama μπορεί να καταναλωθεί τώρα και στα επόμενα 5-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Guía Peñin:94, Robert Parker-Wine Advocate:92, Wine Searcher avg.91, Vivino 3.9 (2014)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Dominio do Bibei |
Περιοχή | Ribeira Sacra DO, Ισπανικά κρασιά |
Ποικιλίες | Mencia |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, Τυριά |