Ντούγκος Οινοποιία

Οινοποιία Ντούγκος

Tο 1991 ήταν η αφετηρία εισόδου της οικογενείας του Δημήτριου Ντούγκου στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Ήταν η έναρξη μιας διαδρομής που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας αμπελώνα και παραγωγής εκλεκτής ποιότητας κρασιών. Βρίσκεται στου πρόποδες του Όλυμπου, στην κοιλάδα των Τεμπών, σε έκταση 8 στρεμμάτων με αμπέλι που περιλαμβάνει και εκθετήριο 29 ποικιλιών σταφυλιού. Εδώ είναι κτισμένο ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής,, όπου οι μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης συνδυάζονται με την παράδοση και το σεβασμό προς το περιβάλλον.
Οι Αμπελώνες 76 στρεμμάτων βρίσκονται στις θέσεις Προσήλια και Τουρτούρα Ραψάνης, σε υψόμετρο 550-700 περίπου μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου.
Το έδαφος αποτελείται κυρίως από σχιστόλιθο πλούσιο σε σίδηρο.  Το έδαφος είναι φτωχό σε οργανική ουσία και η δομή του επιτρέπει τη διείσδυση των ριζών στο υπέδαφος, έτσι ώστε το αμπέλι να μην υποφέρει από έλλειψη υγρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η καλλιέργεια είναι ξερική, βιολογική με αποτέλεσμα η στρεμματική απόδοση να μην ξεπερνά τα 500-800 κιλά/στρέμμα.
Στους αμπελώνες καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό, Λημνιώνα, Ροδίτης, Ασύρτικο και οι γαλλικές Syrah, Μerlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Grenache.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων