Elio Altare

Elio Altare

Η ιστορία ξεκινά τo 1948, όταν η οικογένεια Αltare, αγοράζει στη La Morra, βόρεια του Barolo στο Πιεμόντε, κτήμα με 50 στρέμματα αμπέλια με ποικιλίες Nebbiolo, Barbera και Dolcetto  καθώς και οπωροφόρα δέντρα, όπως φουντουκιές, ροδακινιές και μηλιές, μια και εκείνη την εποχή είχαν μεγαλύτερη αξία από τα αμπέλια.. Το 1983 μετά από ταξίδια στην Βουργουνδία και μετά από συνεχείς διαμάχες με τον πατέρα του κόβει όλα τα οπωροφόρα και κάνει τις παλιές ξύλινες δεξαμενές, καυσόξυλα. Μετά από 2 χρόνια πεθαίνει ο πατέρας του, (που τον έχει ήδη αποκληρώσει) και ο Elio πείθει τις αδερφές του να του πουλήσουν το κτήμα. Ετσι αρχίζει μια νέα εποχή για το Barolo.
Θεωρείται μοντερνιστής, γιατί είναι από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν μικρά γαλλικά βαρέλια, σπάζοντας την παράδοση που ήθελε μεγάλα και παλιά. Δεν χρησιμοποιεί χημικά, στο αμπέλι και μόνο ιθαγενείς ζύμες για την ζύμωση των κρασιών.
Σήμερα καλλιεργεί στη La Morra στα αμπελοτόπια Arborina και Brunate και είναι ένας ζωντανός μύθος, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους οινοπαραγωγούς στην περιοχή που έχει το δικαίωμα να λέει ότι φτιάχνει κρασιά για να αρέσουν σε εκείνον.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος