Γκότση Οινοποιείο

Γκότση Οινοποιείο

Η ιστορία του οινοποιείου έχει τις ρίζες της πίσω στο χρόνο, όταν το 1890 ο προπάππους ​Γκότσης Αθανάσιος, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο ​​ημι​ορεινό​ χωριό Λόï του Δήμου Μεσσήνης. Ξεκίνησε να καλλιεργεί αμπέλια και ελιές με σκοπό να εμπορευτεί κρασί και λάδι στο κρασοπωλείο – παντοπωλείο που ​άνοιξε και ​το στέγασε αργότερα σε ένα πέτρινο αρχοντικό 300 τμ. ​που ο ίδιος έφτιαξε το 1901 – ένα πραγματικό κόσμημα για το χωριό. Χρόνο με το χρόνο, τα αμπέλια και οι ελαιώνες μεγάλωναν, προστέθηκαν δρύινα βαρέλια και εξοπλισμός ​σ​τ​α πέτρινα κτίσματα​ και το αρχοντικό αποκτούσε την ανάλογη αίγλη με αποκορύφωση ​την ανέγερση του ελαιοτριβείου και τις​ πρώτες εξαγωγές λαδιού το 1920.
Το 1998 με πλήρη επίγνωση της ιστορίας και της μακραίω​νης παράδοσης της οικογένειας του, ο Νίκος Γκότσης, επιστρέφει στο χωριό. Αποφασίζει να αναβιώσει το αρχοντικό και όλα τα παραδοσιακά κτίρια γύρω από αυτό,​ μετατρέποντας τ​α σε ένα σύγχρονο οινοποιείο, ​εκμεταλλευόμενος την πλούσια οινική κληρονομιά που του είχε δοθεί. Από την πρώτη κιόλας χρονιά επενδύει σε αμπέλια δημιουργώντας το δικό του ”κλήρο” και με ενθουσιασμό ξεκινάει την πρώτη του οινοποίηση ​στο μόλις 4 στρεμμάτων αμπελώνα του​! Μαγεμένος από όλη τη διαδικασία, κάθε χρόνο βάζει στοίχημα με τον εαυτό του για καλύτερα αποτελέσματα και ανώτερη ποιότητα. Σήμερα το οινοποιείο του ​παράγει συνολικά 70 τόνους, με 40 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων ​και άλλα ​60 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων.​

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος