Herencia Altés

Herencia Altés

Η Nuria Altés, προέρχεται από οικογένεια που καλλιεργεί σταφύλια για πολλές γενιές. Κρυμμένο σε μια απομακρυσμένη γωνία της Καταλονίας, το νέο έργο της Nuria, το οινοποιείο Herència Altés βρίσκεται έξω από το χωριό Batea, στην Ονομασία Προέλευσης Terra Alta DO. Παρόλο που η Terra Alta είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές περιοχές της Καταλονίας,  λίγοι την γνωρίζουν, κάτι που η Nuria έχει βάλει στόχο να αλλάξει.
Έχοντας μεγαλώσει ανάμεσα στα αμπέλια που είχε ο παππούς της, η Nuria γνωρίζει αυτούς τους αμπελώνες από την παιδική της ηλικία και αποφάσισε το 2010 να αρχίσει να αγοράζει σταφύλια από τον πατέρα της για να φτιάξει τα προσωπικά της κρασιά, μαζί με τον σύντροφό της Rafael de Haan.
Τα εδάφη γύρω από το χωριό Batea αναφέρονται ως Panal – ένα ασβεστολιθικό και αμμώδες έδαφος πάνω από βαθύ στρώμα, πηλού-ασβεστόλιθου. Το Panal είναι φυσικά χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά με τεράστια ικανότητα αποθήκευσης νερού, το οποίο είναι σημαντικό για τα κρασιά, καθώς τα καλοκαίρια είναι ζεστά και στεγνά  με θυελλώδεις ανέμους που φέρνουν υγρασία από τη Μεσόγειο. Η Garnatxa Blanca φυτεύτηκε στον αμπελώνα La Serra  στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το 2014 και 2015 αγόρασαν και άλλους αμπελώνες και το 2016 εγκαινίασαν το νέο οινοποιείο τους. Σήμερα καλλιεργούν 600 στρέμματα αμπελώνων, που έχουν μετατραπεί σε βιολογική γεωργία.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος