Julien Brocard

Julien Brocard

Οι αμπελώνες της οικογένειας Brocard βρίσκονται στο Préhy, ένα μικρό χωριό όπου εδώ και 40 χρόνια ο Jean-Marc Brocard έκτισε το οινοποιείο του. Ξεκίνησε να καλλιεργεί βιοδυναμικά από το 1998, σε μια προσπάθεια να εκφράσει την τυπικότητα των εδαφών του Chablis.
Σήμερα 180 στρέμματα καλλιεργούνται με βιοδυναμική καλλιέργεια καθιστώντας το, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κτήματα σε όλη την Βουργουνδία, O Julien Brocard γιος του Jean Marc Brocard, παίρνει την σκυτάλη κουβαλώντας τις αξίες, τον σεβασμό της γης και των παραδόσεων (όπως το όργωμα με άλογο) και από το 2012 κυκλοφορεί κρασιά με το όνομά του.
Όλα τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι και στο οινοποιείο, ο Julien ακολουθεί μια μη παρεμβατική προσέγγιση στην οινοποίηση, με στόχο να αποκαλύψει τον αληθινό χαρακτήρα. Τα κρασιά οινοποιούνται σε foundres δηλ. σε πολύ μεγάλα δρύινα βαρέλια μεγέθους από 15 έως 100 εκατόλιτρων που επιτρέπουν την αργή οξυγόνωση και διατηρούν τη μοναδική γεύση κάθε αμπελοτοπιού.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος