Πιερία Ερατεινή

Πιερία Ερατεινή

Στους αμπελώνες του Ολύμπου δύο διακεκριμένοι οινολόγοι, o Παύλος Αργυρόπουλος και ο Ανδρέας Πάντος, συνδυάζουν την επιστήμη με την εμπειρία δημιουργώντας κρασιά με χαρακτήρα και άποψη.

Οι αμπελώνες του κτήματος απλώνονται έξω από τον Κολινδρό, στους πρόποδες του Ολύμπου. Τα αμπέλια βρίσκονται στους λόφους γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου, όπου τα Πιέρια όρη καταλήγουν στον Θερμαϊκό κόλπο».

Ο οινολόγος Παύλος Αργυρόπουλος μιλάει με πάθος και αληθινή αγάπη για το Κτήμα Πιερία Ερατεινή, το οποίο δημιούργησε το 2006 μαζί με τον Ανδρέα Πάντο, επίσης διακεκριμένο οινολόγο. Είχαν προηγηθεί πολλά χρόνια σπουδών, αλλά και από πρώτο χέρι εντρύφηση στα μυστικά του κρασιού και στην παραγωγή, για να δημιουργηθούν οι καλοστοιχισμένοι αμπελώνες του Κολινδρού, τα περίφημα κρασιά, τα βραβεία και οι διακρίσεις. «Δίνουμε βαρύτητα στο συνδυασμό της επιστήμης και της εμπειρίας, που είναι τα δύο όπλα μας. Η δημιουργία του κτήματος δεν ήταν μια επιχειρηματική συγκυρία», ήταν από τα πρώτα λόγια του Παύλου Αργυρόπουλου.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων