Vega Sicilia

Vega Sicilia

Η Vega Sicilia θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού στην Ισπανία. Το κτήμα στη Ribera del Duero είναι γνωστό για τα πυκνά, σύνθετα κόκκινα κρασιά που παράγονται κυρίως από την ποικιλία σταφυλιών Tinto Fino (Tempranillo). Το κορυφαίο κρασί του, το Unico, είναι ένα από τα πιο ακριβά και περιζήτητα κρασιά της Ισπανίας. Το κτήμα Vega Sicilia καλύπτει περίπου 10.000 στρέμματα εκ των οποίων περίπου 2.100 στρέμματα είναι αμπελώνες.

Ιδρύθηκε το 1864, πολύ πριν από την ανάπτυξη της ονομασίας στην οποία βρίσκεται (Ribera del Duero) και το στυλ του κρασιού χρονολογείται από τη δεκαετία του 1910. Η ποιότητα έχει γίνει πιο συνεπής, από το 1982 που το ανέλαβαν οι σημερινοί ιδιοκτήτες, η οικογένεια Alvarez. Οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι κατά 80% με Tempranillo και το υπόλοιπο 20% με Cabernet Sauvignon, Merlot και λίγο Malbec. Οι αποδόσεις διατηρούνται χαμηλές, βοηθούμενες από τον πράσινο τρύγο και την επιλεκτική επιλογή των σταφυλιών. Η οινοποίηση είναι εξίσου σχολαστική, με μια περίπλοκη διαδικασία από μεγάλα βαρέλια σε barriques, που αναμιγνύουν παλιά και νέα δρύινα και οδηγούν σε κρασιά που είναι ικανά για μεγάλη παλαίωση.

Το Unico είναι η ναυαρχίδα και το Reserva Especial είναι ένα μείγμα από πολλά από τα καλύτερα vintage. Το νεώτερο κρασί, η Valbuena, είναι φτιαγμένο από νεαρά αμπέλια και κυκλοφορεί μετά από πέντε χρόνια σε αμερικανική δρυ. Η Vega Sicilia κατέχει επίσης το κοντινό Bodegas Alion, το οποίο παράγει υψηλής ποιότητας ποικιλιακά κρασιά Tempranillo για γρηγορότερη κατανάλωση, καθώς και το Bodegas Pintia στο Toro και στο Tokaj το κτήμα Oremus.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων