Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico. Amarone, από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά που φτιάχνονται με την μέθοδο appassimento, δηλ. από αφυδατωμένα σταφύλια σε ειδικές συνθήκες, από τις ποικιλίες: Corvina 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 5%. Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη,  έντονο μπουκέτο από σταφίδες, σύκα, σκούρο κεράσι, μαύρη σοκολάτα, δρυ και καπνό. Στο στόμα, βελούδινο, με γεύσεις σταφίδας, δαμάσκηνου, βατόμουρου και καπνού. Απίστευτα γεμάτο σώμα να ισορροπεί τους 16,5 αλκοολικούς βαθμούς, με πλούσια δομή και συγκέντρωση και ατελείωτο τελείωμα…

62,80

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: zenato-amarone-della-valpolicella-classico
Βάρος1,7 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη,  έντονο μπουκέτο από σταφίδες, σύκα, σκούρο κεράσι, μαύρη σοκολάτα, δρυ και καπνό. Στο στόμα, βελούδινο, με γεύσεις σταφίδας, δαμάσκηνου, βατόμουρου και καπνού. Απίστευτα γεμάτο σώμα να ισορροπεί τους 16,5 αλκοολικούς βαθμούς, με πλούσια δομή και συγκέντρωση και ατελείωτο τελείωμα…

Οινοποίηση

Corvina 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 5%. Μετά την συγκομιδή, τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και τα πιο υγιή τοποθετούνται στα συρτάρια σε καλά αεριζόμενο χώρο για να σταφιδιάσουν για 3-4 μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά, αφήνονται με τις φλούδες για 15-20 ημέρες σε θερμοκρασίες 23° έως 25° C και ζυμώνουν μέχρι να γίνουν Amarone.

Ωρίμαση

Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 36 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.91, Vivino 4.4