Amarone della Valpolicella Classico DOCG
Amarone della Valpolicella Classico DOCG
Η Valpolicella είναι η πιο διάσημη περιοχή για κόκκινο κρασί στην περιοχή Βένετο της βορειοανατολικής Ιταλίας. Ο λόγος είναι τα έντονα αρωματικά γεμάτα κρασιά Amarone della Valpolicella, που φτιάχνονται με την μέθοδο Appassimento.
Οι ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της Valpolicella είναι η Corvina ,η Corvinone ,η Rondinella και η Molinara, με την Corvina να θεωρείται σαν καλύτερη από τις υπόλοιπες.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν της χορηγήθηκε καθεστώς DOC , είχε αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της ποιότητας καθιστώντας τα, διάσιμα και περιζήτητα κρασιά.Το 2010 πήρε το ανώτερη ένδειξη DOCG, όπου σύμφωνα με τον κανονισμό του, τα κρασιά Amarone della Valpolicella, πρέπει να ωριμάζουν σε βαρέλια, για τουλάχιστον δύο χρόνια , ξεκινώντας χρονικά από την 1η Ιανουαρίου μετά την σοδειά.
Όσον αφορά τις riserva, η ελάχιστη περίοδος ωρίμασης, αυξάνεται σε 4 χρόνια από την 1η Νοεμβρίου του έτους της συγκομιδής σταφυλιών.
Προβολή όλων των 16 αποτελεσμάτων