Zenato Amarone della Valpolicella Classico
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη, έντονο μπουκέτο από σταφίδες, σύκα, σκούρο κεράσι, μαύρη σοκολάτα, δρυ και καπνό. Στο στόμα, βελούδινο, με γεύσεις σταφίδας, δαμάσκηνου, βατόμουρου και καπνού. Απίστευτα γεμάτο σώμα να ισορροπεί τους 16,5 αλκοολικούς βαθμούς, με πλούσια δομή και συγκέντρωση και ατελείωτο τελείωμα…
Οινοποίηση
Corvina 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 5%. Μετά την συγκομιδή, τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και τα πιο υγιή τοποθετούνται στα συρτάρια σε καλά αεριζόμενο χώρο για να σταφιδιάσουν για 3-4 μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά, αφήνονται με τις φλούδες για 15-20 ημέρες σε θερμοκρασίες 23° έως 25° C και ζυμώνουν μέχρι να γίνουν Amarone.
Ωρίμαση
Το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 36 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 2 ώρες πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Zenato |
Περιοχή | Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Veneto, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Corvina, Rondinella, Valpolicella blend |
Αλκοόλ | 16.5% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του) |