Valpolicella blend
Valpolicella Blend
Οι τοπικές ποικιλίες Corvina (συμμετέχει στο blend με ποσοστό 45-95%) , Rondinella (5-30%), και Molinara (έως 10%), της βορειοανατολικής περιοχής του Veneto χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της Valpolicella και του Amarone della Valpolicella.
Ενώ η Valpolicella είναι ένα απλό κρασί, το Amarone φτιάχνεται με την λογική του appassimento, μια τεχνική που μας πάει πίσω στην εποχή των Ρωμαίων, που εφευρέθηκε για να δίνει πιο πληθωρικά, γεμάτου σώματος και καλοδομημένα κρασιά σε μια κρύα και υγρή περιοχή.
Τα σταφύλια απλώνονται σε μεγάλα τελάρα από μπαμπού, που τοποθετούνται σε σειρές σε κλειστούς χώρους, με ελεγχόμενη θερμοκρασία, υγρασία και αερισμό. Το appassimento, που διαρκεί σχεδόν τέσσερις μήνες (μέχρι τον Ιανουάριο συνήθως), κάνει τα σταφύλια να χάσουν το 35-45% του βάρους τους και συνεπώς να συμπυκνωθούν τα σάκχαρα, να αυξηθεί ο αλκοολικός βαθμός και να πυκνώσει η ένταση των γευστικών χαρακτηριστικών.
Προβολή όλων των 17 αποτελεσμάτων