Riondo Amarone della Valpolicella

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ σκούρο κόκκινο κρασί με μωβ ανταύγες.  Στην μύτη, ένα περίπλοκο μπουκέτο κανέλας, μαρμελάδας κερασιού και ξηρών καρπών. Στο στόμα, πλούσιο, γεμάτο από ώριμα μαύρα φρούτα, με νότες βανίλιας και καφέ στην μακρά του επίγευση.

Οινοποίηση

Corvina 75% , Rondinella 15%, Corvinone 5%, άλλες 5%. Μέθοδος Appassimento. Τα σταφύλια αποξηραίνονται σε ελεγχόμενες αποθήκες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπου έχουν χάσει το 35% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Κατόπιν, πιέζονται απαλά και ξεκινά η ζύμωση για 45 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, με συνεχή ανακύκλωση (pumping over). Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια 1ης και 2ης χρήσης, σε μικρά και σε μεγάλα και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg. 88, Vivino 4,0

31,90

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)