Bertani Amarone della Valpolicella Valpantena

Γευστικά Χαρακτηριστικά

 Σκούρο ρουμπινί χρώμα, με μοβ ανταύγειες. Στη μύτη από πολύ ώριμα κεράσια, βύσσινα, φρούτα του δάσους, πικάντικες και ξηροκαρπάτες νότες. Στο στόμα γεμάτο αλλά απαλό, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και βελούδινης υφής, με μαλακές τανίνες και με μεγάλο βάθος επίγευση.

Οινοποίηση

Corvina 80%,  Rondinella 20%. Από την Valpantena, τον μοναδικό cru αμπελώνα της περιοχής.  Μετά τον τρύγο τα σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35 με 40% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά αργή ζύμωση σε θερμοκρασία από 12 έως 23° C για 30 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια με καθημερινό χειροκίνητο batonnage (ανάδευση) 3 φορές την ημέρα. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Φυσική σταθεροποίηση.

Ωρίμαση

Για τουλάχιστον 24 μήνες, σε δρύινα μεγάλα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας. Στη συνέχεια για 6-8 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Enthusiast.92, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2

48,30

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.35 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)