Dal Forno Romano Amarone della Valpolicella
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ σκούρο κόκκινο. Η μοναδική πολυπλοκότητα του κρασιού είναι τέτοια, που μπορεί να θεωρηθεί ως κρασί διαλογισμού. Στην μύτη, αρώματα από βανίλια, βύσσινα, κεράσια, βατόμουρα, σοκολάτα, τρούφα, καπνός και δέρμα. Στο στόμα πλούσιο, ώριμο φρούτο με γλύκα, με ζεστές, αρμονικές, τανίνες, σώμα με δομή που ισορροπεί με τους 16,5% αλκοολικούς βαθμούς. Πολύ μακρά μεταξένια επίγευση.
Οινοποίηση
Corvina 60%, Rondinella 20%, Oseleta 10%, Croatina 10%. Από αμπελώνες σε προσχωσιγενή (αλλούβιαλ) εδάφη, που αποτελούνται από 70% χαλίκι, 15% λάσπη και 15% πηλό. Τα σταφύλια αποξηραίνονται σε ελεγχόμενες αποθήκες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπου έχουν χάσει το 35% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους (μέθοδος appassimento). Κατόπιν, πιέζονται απαλά και μετά από περίπου 2 μήνες διαβροχής, η αλκοολική ζύμωση ξεκινά με τις ιθαγενείς ζύμες και διαρκεί περίπου 45 ημέρες.
Ωρίμαση
Για 24 μήνες σε σλαβονικά μεγάλα δρύινα βαρέλια και άλλα 3 χρόνια στην φιάλη.
Mπορεί να παλαιώσει για 20-35 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 3 ώρες πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Dal Forno Romano |
Περιοχή | Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Veneto, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Corvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella, Valpolicella blend |
Αλκοόλ | 16.5% |
Σοδειά | 2012, 2013 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του) |