Pieropan Amarone Della Valpolicella Vigna Garzon

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μεθυστικά αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων (μαύρα κεράσια, βατόμουρα και δαμάσκηνα), σταφίδας, καφέ και σοκολάτας. Στο στόμα περίπλοκο και στρογγυλεμένο, με ισχυρή δομή γύρω από τον πυρήνα των φρούτων, ισορροπημένο, με υπέροχη φρεσκάδα στην επίγευση.

Οινοποίηση

 Corvina 65%, Corvinone 30%, Rondinella και Croatina 5%. Μέθοδος Appassimento. Στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, τα επιλεγμένα στους λόφους σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά η ζύμωση για 30 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Παλαίωση τουλάχιστον 24 μηνών σε δρύινα βαρέλια 1ης και 2ης χρήσης,  225 λίτρων και 500 λίτρων και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Falstaff.95, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.4

62,90

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)