Pietro Sartori Amarone della Valpolicella

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρωματικό μπουκέτο από αποξηραμένα κόκκινα φρούτα και αρωματικά βότανα, νότες από αμύγδαλα και πικάντικες όπως πιπέρι, βανίλια. Στο στόμα γεμάτο, φρουτώδες αλλά με βελούδινη υφή, ισορροπημένο με πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Corvina, Corvinone, Rondinella, Cabernet Sauvignon και άλλες επιτρεπόμενες ποικιλίες. Μετά τον τρύγο τα σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35 με 40% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά αργή ζύμωση σε θερμοκρασία από 12 έως 23° C για 30 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια με καθημερινό χειροκίνητο batonnage (ανάδευση) 3 φορές την ημέρα. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Φυσική σταθεροποίηση.

Ωρίμαση

Για τουλάχιστον 30 μήνες, σε δρύινα μεγάλα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας. Στη συνέχεια για 6-8 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 4.0

44,90

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,35 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)