Quintarelli Amarone della Valpolicella 2012

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ σκούρο κόκκινο. Στην μύτη, έντονα καπνιστά αρώματα, ακολουθούμενα από εξωτικά μπαχαρικά, στάχτη, καμφορά και άφθονο μαύρο ζουμερό φρούτο και κόκκινο κεράσι. Το μπουκέτο συμπληρώνεται από πικρή σοκολάτα. Στο στόμα πλούσιο, ώριμο φρούτο με γλύκα, με ζεστές, αρμονικές, τανίνες,  σώμα με δομή που  ισορροπεί με τους 16,5 % αλκοολικούς βαθμούς. Πολύ μακρά μεταξένια επίγευση με γήινες νότες.

Οινοποίηση

Corvina και Corvinone 55% , Rondinella 30%,  Cabernet, Nebbiolo, Croatina και Sangiovese 15%. Τα σταφύλια αποξηραίνονται σε ελεγχόμενες αποθήκες μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπου έχουν χάσει το 35% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους (μέθοδος appassimento). Κατόπιν, πιέζονται απαλά και μετά από περίπου 2 μήνες διαβροχής, η αλκοολική ζύμωση ξεκινά με τις ιθαγενείς ζύμες και διαρκεί περίπου 45 ημέρες.

Ωρίμαση

Για 7 χρόνια σε σλαβονικά μεγάλα δρύινα βαρέλια.
Mπορεί να παλαιώσει για 20-35 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.92, Vivino 4,7

315,00

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες , , , , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)