2 Ελιές Κυρ Γιάννη Magnum

2 Ελιές Κυρ Γιάννη Magnum. Το πρώτο κρασί του Στέλιου Μπουτάρη. Χαρμάνι από Syrah, Merlot και Ξινόμαυρο. Βαθύ κόκκινο στην όψη, με έναν πληθωρικό αρωματικό χαρακτήρα, συνδυασμό από νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, που ξεχωρίζουν επάνω σε ένα φόντο από ώριμα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα.

Από: 61,00

SKU: kir-yianni-2-elies-magnum
ΒάροςΜ/Δ
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά, , ,
Φιάλη,
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ, Burger), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Σούβλας, Αρνί Ψητό),, Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο στην όψη. Στη μύτη πληθωρικός αρωματικός χαρακτήρας, με νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, ώριμα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Στο στόμα διαθέτει όγκο, πλούσια δομή,  νόστιμη οξύτητα και μια μακρά, πικάντικη επίγευση.

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών στους 11-12° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον για την κάθε ποικιλία χωριστά. Το Merlot ζυμώνει στους 29-30°C, με περίοδο εκχύλισης 3-4 ημερών. Το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση, σε νέα βαρέλια. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών.

Ωρίμαση

16 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων με ποσοστό νέου ξύλου 30%. Μετά παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Οι 2 ελιές μπορούν να παλαιώσουν για 10-12 χρόνια.

Βαθμολογία

 Jancis Robinson 17.5 (2011), Wine Searcher avg.89, Vivino 3.8